Tekstgrootte
Het bestuur waaronder de Blijberg valt is Stichting BOOR.
De bestuursvertegenwoordiger voor onze school is Michelle Struick, bovenschools directeur van de scholengroep Noordwest.
De dagelijkse leiding van de school berust bij interim-directeur Lynne Koster.
Binnen BOOR vallen veel verschillende vormen van onderwijs, dus er is voor ouders veel te kiezen op het gebied van diversiteit aan concepten.
De Blijberg is een school waarin Jenaplan onderwijs gegeven wordt, maar er zijn ook Montessori, Dalton en klassikale scholen en scholen voor speciaal basisonderwijs. Voor elk wat wils.
BOOR verzorgt onderwijs voor zo'n 30.000 kinderen in Rotterdam en daarbuiten.
Onderstaand is wat BOOR op zijn website heeft staan en waarmee het zich presenteert aan iedereen die geinteresseerd is goed onderwijs binnen Rotterdam.
Alle kinderen zijn welkom bij BOOR. In totaal heeft BOOR 78 scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben.
Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar.
De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name hetVerdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders.
Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen.
Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid.
Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.
Privacy
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).
De Blijberg gaat zorgvuldig om met de gegevens van alle betrokken partijen. Op deze pagina informeren wij u over de privacyverklaring van stichting BOOR, waar OBS De Blijberg onder valt.
Privacyverklaring Stichting BOOR
Heeft u vragen over privacy op onze school? Stuur dan een e-mail aan privacy@stichtingboor.nl.